Geneesmiddelen meer informatie

Door een proces wat “potentiëren” of “dynamiseren” (schudden en verdunnen) heet, worden deze geneesmiddelen gemaakt. “potentiëren” of “dynamiseren” is een begrip uit de Klassieke Homeopathie waarmee wordt bedoeld het sterker (potenter) maken van een homeopathisch geneesmiddel. Potentiëren gaat uit van de oertinctuur (het eerste treksel of oplossing van een middel). Deze krijgt d.m.v. van verwrijving met een vaste stof (zoals lactose) of verdunning met een vloeistof (water of alcohol) en “intensieve schudslagen” een bepaalde potentie.

Door het intensieve contact tussen de deeltjes van het middel en de verdunnende stof zou de kracht van het middel overgedragen worden aan de verdunnende stof; de energie (dynamisatie of potentie) van het middel wordt aldus bij elke trap systematisch opgevoerd.

Dit potentiëren is ook vaak het onderwerp waarover flink wordt gediscussieerd door mensen die meer in “materie” geloven en minder in “energie”. Beide woorden zijn natuurlijk nogal vage woorden. Wat is nu materie? Iets wat je aan de hand van stoffelijkheid (…er zitten moleculen in) kan meten?! En wat is nu energie, iets wat kleiner is dan stof of moleculen?!
Regelmatig een lekkere warme maaltijd nuttigen is van groot belang net als het regelmatig een aai over de bol krijgen denk ik altijd maar…
Het verschil tussen dag en nacht is bijvoorbeeld ook niet te meten door middel van stof in de lucht maar toch is het erg belangrijk voor het leven.
En wat zou je zeggen van, zo iets moois, onmeetbaars (!) en toch zoveel beschreven als… de liefde!
Wat een hoop kracht zit er in zaken die we niet kunnen meten aan de hand van moleculen!